Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kemencék képes leírás - Kenyér.tlap.hu
részletek »

Kemencék - Kenyér.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kenyer.tlap.hu » Kemencék
Keresés
Találatok száma - 6 db
A székely sütőkemence keletkezése

A székely sütőkemence keletkezése

Az európai kemence valószínûleg a rómaiaktól származik. Õk úgynevezett kúpolás kemencéket építettek, amelyeknek boltozatát egymásba dugott cserépedényekből alakították ki. A római leletek feltárása alkalmával megfigyelték, hogy e kemencék még az Alpoktól északra fekvő vidékeken is előfordulnak. Az ásatások során azonban eddig csak ipari égetőkemencék kerültek elő, fazekas, üveggyártó és kenyérsütő kemencék - tudomásom szerint - még nem.

Kályha - kemenceépítés

Kályha - kemenceépítés

A cserépkályha vagy kandalló szakszerű üzemeltetése által gerjesztett sugárzó hő élettanilag a legkomfortosabb az élő szervezetre A tűz imádata és a különösen szép berendezési tárgyak iránti rajongás miatt vágtam bele a kályhás mesterségbe, hogy a fenntartható fejlődés jegyében gazdaságos, természetes, barátságos lakókörnyezet alakítsak ki a hozzám forduló családok számára.

Kemencében használható kerámiák

Kemencében használható kerámiák

A Csurgó Kerámia Bt. honlapja mely fazekas termékekkel foglalkozik, sütésre főzésre alkalmasakkal is. Kemencében, gáz és elektromos sütőben használható kerámiák : - káposztás fazék, - csülöksütő tál,, - kuglóf- és süteményes- formák - savanyító hordók, - egyéb fazekas- termékek.

Kemenceépítés amatőröknek

Kemenceépítés amatőröknek

Mielőtt hozzákezdtem egy kerti kenyérsütő kemence építéséhez, már tudtam, hogy tapasztalataimat midenképpen megosztom másokkal. Már csak azért is, mert nem sok magyar nyelvű oldalt találtam, mely kellő részletességgel írná le az építés fortélyait. Sokan gondolkodnak úgy, hogy nem bízzák ezt a nemes feladatot másra, mert a saját építésű kemence az mindíg közelebb áll a szívünkhöz, ha nem tökéletes akkor is. Így voltam ezzel én is. Sok lelkes amatőr próbálkozik kemence építítésével több - kevesebb sikerrel. Azok közzé tartozom, aki már egy sikeres projektet tud maga mögött. Azért, hogy kevesebb legyen a kudarc, alapvető dolgokkal tisztában kell lenni. Ezért igyekszem minden hasznos információt összegyűjteni az oldalra, hogy az minden "kemenceépítőnek" hasznára váljék, és pozitív tapasztalatokkal tudjanak beszámolni.

Kemenceépítés, kültéri kemence, beltéri kemenceépítés

Kemenceépítés, kültéri kemence, beltéri kemenceépítés

A beltéri kemence tökéletesen kiegészíti a kültéri kemencéket. Amíg nyáron nem célszerű a beltéri kemencék használata a lakásban jelentkező veszteséghő nem kívánt hatásai miatt, a jól elhelyezett kültéri kemence...

Kemencefelújítás képekben

Kemencefelújítás képekben

Most tegye fel a kezét, aki személyesen látott kemenceépítőt bemászni és kimászni a kemecéből. Itt a kedvező alkalom azoknak, akiknek a keze nincs a magasban, hogy megtekintsék, hogyan mászik befelé, aztán kifelé egy 187 cm magas, és nagyjából 92 kilós kemenceépítő a kemencébe/ből.

Tuti menü