Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kenyér linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kenyér képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kenyer.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 114 db
 Ceres Zrt.

Ceres Zrt.

A Ceres név talán senkinek sem hangzik ismeretlenül, hiszen viselője (aki egyébként egyenlő a görögök Déméterével) a rómaiaknál az aratás, a földművelés istennője volt, a mitológia szerint Ceres vezetette be az emberiséget a gabonatermesztés rejtelmeibe. A kenyeret Ceres istennőnek köszönhetjük, így stílszerű névadónak bizonyult az istennő számunkra, a győri Ceres ZRt. számára is. Sütőipari vállalatunkat az 50-es évek elején alapították, az évek hosszú sora alatt sok változást, ezen belül névváltozást is megélt, így sokaknak talán még a korábbi cégnév, a Győri Sütő is ismerősnek tűnhet. 2002 jelentős év cégünk életében, hiszen ekkor került bevezetésre a Ceres Sütő, mint márkanév.

A gépi kenyérsütés praktikái, receptek

A gépi kenyérsütés praktikái, receptek

Burgonyás kenyér Burgonyás-sajtos kenyér szezámmaggal szórva Chilis kenyér Csíkos kalács Diós-mazsolás kalács Édes zsemle Fehérkenyér Fruzsika legjobb fehér kenyere Fülig.Di.St.James (index fórumról) kenyere Krumplis kenyér 80 dkg-os Pizza Rozsos kenyér Sajtos kenyér Teljes kiőrlésű graham liszttel bővített kenyér Túrós batyu Zsemle, kifli

A gluténmentesség megvalósítása egy életen át

A gluténmentesség megvalósítása egy életen át

A kezeletlen coeliakiának számos szövődménye alakulhat ki, mint például rosszindulatú vékonybél-elváltozások. A coeliakia kezelését tehát úgy valósíthatjuk meg, hogy a glutént kiiktatjuk az étrendből. Tilos fogyasztani a búzát (beleértve a durum, tönköly), árpát, rozst, zabot, Tritikálét, Kamutot illetve az ezeket akár nyomokban is tartalmazó ételeket, élelmiszereket.

A hajdina

A hajdina

Az utóbbi néhány évben érdeklődésünk egyre inkább a kiegyensúlyozott, korszerű táplálkozás felé fordult, melynek alapját a gabonafélék képezik. Ennek következtében az üzletek (elsősorban a reformélelmiszer-boltok) kínálatában egyre több, számunkra ismeretlen, újszerűnek tűnő növénnyel találkozunk, melyeket éppen ismeretlenségük miatt, talán kissé bátortalanul kóstolunk meg és konyhánkba is nehezen kerülnek be. Egy ilyen, régi- új ismerősről, a hajdináról lesz a továbbiakban szó.

A jó kenyér titka

A jó kenyér titka

HUNORGANIC Kft Kenyérvarázs termékcsaládja olyan speciális kenyérliszt alapkeverékből áll amelyekből egyszerűen készíthetők finom és különleges kenyerek. A bioboltok polcain ma már számtalan lisztfajta megtalálható, így változatos kenyereket készíthetünk. Ügyelni kell azonban arra, hogy ne vigyük túlzásba a lisztfélék keverését, mert a program kijelölésénél egyszerűen nem tudunk mihez tartani. Általánosságban ajánlott, hogy a keverék kb. 40%-a búzaliszt legyen. A szójaliszt et nem célszerű 5-10 %-nál nagyobb arányban a keverékbe tenni, mert rontja a tészta állagát. A kukoricaliszt 30-40% arány felett törékennyé teszi a kenyeret, könnyen kiszáradóvá. A teljes kiőrlésű liszt ek egészségesebbek a fehér liszteknél, több rostot, ásványi anyagot tartalmaznak, de nehezebb, tömörebb tésztát adnak. A kenyérsütő gépekben a megfelelő programon készítsük.

A kenyér

A kenyér

Hazánkban a kenyér az étkezés egyik fő eleme. Esszük reggelire, vacsorára, főzelékekhez, húshoz, van, aki kenyeret kenyérrel. A paraszti háztartásban a kenyérsütés a gazdasszony dolga, pedig fizikai erőfeszítés tekintetében felveszi a versenyt a férfiak munkájával. Általában hetente egyszer sütöttek kenyeret, aminek aztán a következő sütésig ki kellett tartania.

A kenyér

A kenyér

A kenyér egyike a legalapvetőbb élelmiszereinknek, amelyet már a kőkorszak végén is ismerték és fogyasztották őseink. Fontosságát bizonyítja az is, hogy az irodalomban milyen gyakran előfordul a kenyér kifejezés. A kenyer oldal bemutatja a kenyér történetét, a házi kenyeret és kenyér recepteket kenyérsütővel vagy nélküle. Bemutatja a Magyarországon rendkívül népszerű bundáskenyeret. Külön aloldalon mutatja be a kenyérsütés örömét és a kenyérsütőgép működését.

A kenyér - I. rész

A kenyér - I. rész

Nehéz elképzelni egy magyar konyhaasztalt finom, friss és ropogós kenyér nélkül. Viszont a manapság a boltok polcain sorakozók meg sem közelítik az a pékárut, amit kenyérnek nevezünk.

A kenyér - II. rész

A kenyér - II. rész

Kiadósak, tápanyagokban gazdagok. Miért is mondanánk le a kenyérfogyasztásról, ha nem feltétlenül szükséges?! Persze ezt is teheted egészségesen, csak ismerni kell a dörgést. Például azt, hogy melyik kenyér elnevezése mit takar...

Hirdetés
A kenyér dícsérete

A kenyér dícsérete

Október 16. - a Kenyér Világnapja. Teljesen jogos. A kenyérnek, az emberiség alapvető, évezredes múltú táplálékának igenis kijár a világnap. Lapozzunk csak bele a kenyér történelemkönyvébe! A liszt előállítása - i.e. 2000, Izraelben és a főníciaiknál megjelenik a sütőkemence - i.e. 1700, a görögöknél és a rómaiaknál megjelenik a kemence - i.e.500, hamarosan Rómában szakma lesz a pék, a kovász megjelenése - i.e.174, majd megalakulnak a pékek céhei, francia szerzetesek tanítják a népet kenyeret sütni, 1156. - Augsburgban könyvben említik a pékszakmát, 1787 - megjelenik az első dagasztógép, 1810 - a tésztafeldolgozás gépesítésének kezdete

A kenyér és a kalács

A kenyér és a kalács

A kenyér magyar elnevezése korai őspermi alapnyelvből származik, és megfelelőjét megtaláljuk a zűrjén, a votják és a mordvin nyelvekben egyaránt, csakhogy itt dara, darakása, derce jelentéssel ismerik, és használják. Vagyis a szó megmaradt, de közben az általa jelölt fogalom a történeti fejlődés évezredes útját járta be, amíg a mai kelesztett, foszlós, mindennapi kenyérig eljutott. Az ilyen, gabonából készült kelesztett kenyeret - bár nagy múltra tekint vissza - a nyelvterület nem minden részén sütötték általánosan, így a keleti székelységnél, a Bodrogközben, {H-274.} de másfele is csak az utóbbi időben szorította háttérbe a pépes ételeket és a kovász nélküli lepénykenyérfajtákat.

A kenyér és egyéb péksütemények

A kenyér és egyéb péksütemények

Ebben a könyvben az olvasó több mint ötven fajta kenyeret találhat, amelyeket Piergiorgio Giorilli mesterszakács útmutatásai alapján magunk is elkészíthetünk. Ezenkívül a kenyérfajták ízvilágával harmonizáló ételkülönlegességek receptjeit is tartalmazza a mű. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált album azonban még ennél is többet kínál: a kenyérsütés legfontosabb alapanyagain - liszt, élesztő, só, maláta, víz - keresztül a kenyérkészítés történetébe is beavatja az olvasót, kitér annak az emberi táplálkozásban betöltött fontosságára is, bemutatva, hogy ez az élelmiszer milyen szoros kapcsolatban áll az ősi termékenységi rítusokkal és a hiedelmekkel.

A kenyér története

A kenyér története

Kenyeret azóta fogyasztunk, amióta az emberiség létezik. Sőt, az előember is evett gabonamagvakat, a tűz megismerése után már meg is pörkölték azokat, könnyebb rágás végett zúzták, s az összeállt elegyet forró kövön felejtve kisült az, ami már kenyérnek mondható. Hamar rájöttek, hogy tápláló, erőt adó jóízű, minden korosztály számára fogyasztható étel a kenyér.

A kölesről

A kölesről

Az egészséges táplálkozás központi elemei a gabonák, mivel magas a rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyag tartalmuk, valamint szénhidrátösszetételük kedvező. Könnyen emészthetőek, laktatóak, változatosan lehet őket elkészíteni, nem puffasztanak, zsírtartalmuk alacsony. A lehető legegészségesebb választás, ha gabonákat fogyasztunk fő táplálékként. Mivel aminosavtartalmuk sok esetben nem komplett, ezért ajánlott kiegészítenünk őket hüvelyesekkel és zöldségekkel, így tökéletes táplálékot biztosíthatunk szervezetünk számára.

A lisztérzékeny gyermekek diétája

A lisztérzékeny gyermekek diétája

A lisztérzékeny gyermekeknél a diéta rendkívül fontos és elengedhetetlen. Célja: a klinikai tünetek megszűnése, a bélcsatorna felszívó funkciójának javítása és a vékonybél-nyálkahártya bolyhai regenerációjának elősegítése. A helyesen összeállított étrend nem okozza egyetlen tápanyag hiányát sem. Az étrend lényege, hogy helyettesíteni kell a nem fogyasztható gabonaféleségeket más növényi alapanyagokkal (kukorica, rizs, sárgaborsó, szójaliszt, illetve kukorica- és burgonyakeményítő).

A lisztről - Lisztkészítés, -kódok, -hibák

A lisztről - Lisztkészítés, -kódok, -hibák

A liszt finom őrlemény, általában gabonából. A lisztekből leggyakrabban kenyér-, illetve lepényféléket készítenek, de lehetséges alkoholos itallá is erjeszteni, vagy dísztárgyakat, illetve ragasztót készíteni belőle. A gabonaliszt a malomipar terméke és jellemzően a sütőipar használja fel. A betűk a magyar nevekre és a fogósságra (L-nem fogós, F-fogós, FF-kétszerfogós, FFF-háromszorfogós), míg a szám a termék hamutartalmának százszorosa, tehát a szervetlenanyag-tartalmára utal.

A mindennapi rizs

A mindennapi rizs

A rizs az egyik legfontosabb táplálékunk, hiszen az emberiség kétharmad részének ez a gabonaféle jelenti az első számú élelmiszert. A világon mintegy 80 ezer (!) rizsfajta létezik, így a lehetséges elkészítési módok száma szinte végtelen, nem véletlen tehát, hogy a legtöbb nép konyhájának szerves részévé vált az elmúlt évszázadok alatt.

Tuti menü