Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvajánló képes leírás - Kenyér.tlap.hu
részletek »

Könyvajánló - Kenyér.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kenyer.tlap.hu » Könyvajánló
Keresés
Találatok száma - 4 db
A kenyér és egyéb péksütemények

A kenyér és egyéb péksütemények

Ebben a könyvben az olvasó több mint ötven fajta kenyeret találhat, amelyeket Piergiorgio Giorilli mesterszakács útmutatásai alapján magunk is elkészíthetünk. Ezenkívül a kenyérfajták ízvilágával harmonizáló ételkülönlegességek receptjeit is tartalmazza a mű. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált album azonban még ennél is többet kínál: a kenyérsütés legfontosabb alapanyagain - liszt, élesztő, só, maláta, víz - keresztül a kenyérkészítés történetébe is beavatja az olvasót, kitér annak az emberi táplálkozásban betöltött fontosságára is, bemutatva, hogy ez az élelmiszer milyen szoros kapcsolatban áll az ősi termékenységi rítusokkal és a hiedelmekkel.

Beke Csilla - Kenyér

Beke Csilla - Kenyér

Kenyeret nem is annyira nehéz otthon sütni, mint azt egyesek gondolják. A boltban vásárolt, előre bekevert kenyérliszt és egy kenyérsütő gép beszerzésével már meg is tettük az első lépéseket. A gyakorlottabbak azonban friss vagy szárított élesztővel, esetleg kovásszal sütik meg a kenyerüket, cipóikat. Ez a könyv számtalan ínycsiklandó receptjén keresztül vezeti be az olvasót a kenyerek gazdag világába, a klasszikusoktól kezdve a nemzetközi konyhák büszkeségein át egészen az édes és finoman fűszerezett cipókig. Válogasson közülük mindenki a kedve szerint. Sok sikert és örömöt kívánunk hozzá!

Kútvölgyi Mihály - Kenyér és bor

Kútvölgyi Mihály - Kenyér és bor

A búza, a liszt és a kenyér szentháromsága végigvonul Európa történelmén, de rögtön hozzátehetjük, hogy nemcsak Európa históriáján, hanem az egész emberiségén is. A kenyér az emberiség egyik legszakrálisabb kifejezése - a bor mellett. Számos helyen szerepelnek a Szentírásban, bizonyítva, hogy kenyérhez és borhoz valóságos értelemben és kimunkált absztrakciókban ragaszkodik az európai kultúra. A kenyér és a bor az emberi élet szent táplálékai, melyeket elkészíteni csak jól, szeretettel szabad. Amikor ma az áruházak polcairól leemeljük a kenyeret, vajon azt kapjuk, amit szeretnénk? A Napsütötte ízek sorozat megismertet bennünket azzal a móddal, ahogyan eleink sütöttek, főztek, ettek és ittak, olyan alapanyagok felhasználásával, melyek ma is a rendelkezésünkre állnak.

Sabján Tibor - Kenyérsütő kemencék

Sabján Tibor - Kenyérsütő kemencék

Az 1960-as évekig, a gyári sütésű és bolti terjesztésű kenyér általánossá válásáig, a kemence nélkülözhetetlen kelléke volt a paraszti életnek, hiszen a kenyérsütés az egyik legfontosabb asszonyi munka volt. A sorozat hagyományaihoz híven a szerző a történeti, néprajzi kérdések mellett a műszaki megoldásokat is igyekszik alapos vizsgálat tárgyává tenni. Szándéka szerint a könyvből megtanulható és némi gyakorlat után elsajátítható a hagyományos kemenceépítés.

Tuti menü